vrijdag 15 juli 2016

Arrangement "Slapen bij de das"

Arrangement "Slapen bij de das" (zaterdag 23 juli, 30 juli, 6 augustus en 13 augustus)

Na vijf jaar ervaring met dassen kijken vanuit een observatiehut in de Ardennen, voegt Landschap vzw een nieuwe ervaring toe aan het aanbod van spectaculaire natuurbelevenissen. Samen met de Vlaamse Jeugdherbergen, Hostel De Veurs in Sint-Martens-Voeren en Toerisme Voerstreek biedt Landschap vzw deze zomer het arrangement ‘Slapen bij de das’ aan. Dat aanbod mag je vrij letterlijk nemen.

Het arrangement start met een hartelijke ontvangst (vanaf 17u) en een lekker driegangenmenu (om 18u30) in Hostel De Veurs. Na het eten bekijken we samen de prachtige dassenfilm van Toerisme Voerstreek. Vervolgens maken we een avondwandeling met een ervaren gids langs de befaamde dassenburchten van de Voerstreek. Je leert loopsporen – de zogenaamde wissels – herkennen en je komt alles te weten over het leven van de das. Zodra het gaat schemeren, vatten we post in onze fonkelnieuwe dassenkijkhut. Je mag je verwachten aan dassen die op slechts enkele meters afstand op zoek zijn naar voedsel. De dassen kunnen jou niet zien of horen, maar jij zit wel op de eerste rij om zelfs hun hoektandjes te kunnen zien, zo dicht komen ze! De kans bestaat dat er ook nog een steenmarter of een vos op het toneel verschijnt.

Omdat alles zich ’s avonds laat afspeelt, bieden we deze beleving uitsluitend aan in combinatie met een overnachting in halfpension. Zo kan je nadien rechtstreeks je bedje in duiken. Tijdens het ontbijt kan je nagenieten van de unieke belevenis de avond voordien. 

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor de dassenexcursie met kijkavond betaal je 15 euro p.p. als lid van Landschap vzw en 18 euro als niet-lid. Voor kinderen onder 12 jaar betaal je 9 euro. De overnachting in halfpension kost 34,35 euro p.p. (-30 jaar) of 36,65 euro p.p. (+30 jaar). Voor kinderen onder 12 jaar kost het verblijf 25,55 euro. De jaarleden van de Vlaamse Jeugdherbergen krijgen extra korting op de overnachting.

Het arrangement ‘Slapen bij de das’ kan op eender welke datum georganiseerd worden op aanvraag voor groepen vanaf minimaal 10 personen. Gezinnen en individuele ge├»nteresseerden kunnen deelnemen op de zaterdagen 23 juli, 30 juli, 6 augustus en 13 augustus. Wellicht worden later nog nieuwe data bekendgemaakt op de websites van de partners.

De dassenexcursie met kijkavond kan je boeken door een mailtje naar dassen@landschapvzw.be. Reserveren in Hostel De Veurs doe je kort daarna maar pas NADAT je de bevestiging hebt gekregen dat er nog plaats is op de excursie. We kiezen immers voor kleine groepen van 10 tot 17 deelnemers. De link naar de boeking in de jeugdherberg zal in de bevestiging van inschrijving voor de excursie zitten. De inschrijvingen zijn geopend!Het arrangement ‘Slapen bij de das’ wordt ondersteund door deze partners:

www.jeugdherbergen.be/voerenwww.jeugdherbergen.be

www.voerstreek.be


www.landschapvzw.beMeest bekeken afgelopen 30 dagen